BLOG

6 πλεονεκτήματα του cloud CRM

Σεπ, 2023
SOFTONE

Η τεχνολογία CRM αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των λειτουργιών της επιχείρησης, προσφέροντας μια σειρά από απαραίτητα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες. Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται η διαχείριση επαφών, προκειμένου να διατηρείτε οργανωμένη βάση δεδομένων με στοιχεία, πελάτες κ.ο.κ. Ας δούμε 6 βασικά πλεονεκτήματα της λύσης.

Εργασία από παντού

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα CRM, στα οποία η πρόσβαση γίνεται μόνο από το γραφείο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, η πρόσβαση όλο το εικοσιτετράωρο είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός cloud-based CRM. Προσφέροντας πρόσβαση στο σύστημα από οπουδήποτε (από το γραφείο ή στο δρόμο για το σπίτι και από οποιαδήποτε συσκευή – έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, ένα φορητό υπολογιστή, ένα smartphone ή ένα tablet) το cloud CRM δίνει τη δυνατότητα σε διάφορες ομάδες να λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, βελτιώνοντας τελικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών. Το cloud CRM προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση όλο το εικοσιτετράωρο στην κεντρική βάση δεδομένων.

Εύκολη εγκατάσταση

Οι περισσότερες επιχειρήσεις φοβούνται ότι η εγκατάσταση ενός CRM είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του cloud CRM, καθώς είναι έτοιμο για λειτουργία σε ελάχιστο χρόνο. Το μόνο που χρειάζεστε στην πραγματικότητα είναι μια σύνδεση στο Internet. Μόλις συνδεθείτε online, θα αρχίσετε αμέσως να χρησιμοποιείτε το software και να αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές του. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον hardware, να πληρώσετε για τη συντήρηση του server και του software, να έχετε πάντα διαθέσιμη μια ομάδα ΙΤ στο χώρο σας, ούτε να ανησυχείτε για πολύπλοκες εγκαταστάσεις, μεταφορά δεδομένων ή ακόμη και updates, αφού όλα αυτά τα αναλαμβάνει ο πάροχος.

Οικονομικά αποδοτικό

Στα παραδοσιακά συστήματα CRM η αρχική επένδυση ήταν και η πιο σημαντική. Όπως και οι άλλες λύσεις cloud, τα cloud-based CRM λειτουργούν με συνδρομητικό μοντέλο pay-as-you-go. Με ελάχιστες αρχικές επενδύσεις, τα συστήματα αυτά μειώνουν τις πιθανότητες κινδύνου και επιτρέπουν στις μικρότερες επιχειρήσεις να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας νωρίτερα. Δεδομένου ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι πιθανό να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για ένα εταιρικό σύστημα, οι μικρότερες χρηματικές δόσεις τις βοηθούν να αξιοποιήσουν τις πολλές δυνατότητες που είναι διαθέσιμες, βελτιώνοντας παράλληλα την κερδοφορία τους.

Ασφαλές

Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι οι λύσεις cloud δεν είναι πολύ ασφαλείς, οι εταιρείες που προσφέρουν cloud CRM λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια. Με προηγμένες αυτοματοποιημένες πολιτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ισχυρές δυνατότητες ανάκτησης δεδομένων, οι πάροχοι αναβαθμίζουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο βημάτων και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, κάτι που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη συμμόρφωση με τον GDPR.

Ευελιξία

Με διαφορετικές επιχειρήσεις να έχουν διαφορετικές ανάγκες CRM, το cloud-based CRM θα προσαρμοστεί στις ανάγκες σας. Ενώ οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν με ελάχιστα χαρακτηριστικά που θα τις βοηθήσουν στις τρέχουσες εργασίες τους, μπορούν να προσθέσουν περισσότερη χωρητικότητα και νέα χαρακτηριστικά καθώς αναπτύσσονται. Τα cloud CRM ενημερώνονται άμεσα για να ικανοποιούν τις νέες ανάγκες. Επιπλέον εγγυώνται 24×7 πρόσβαση στο σύστημα, προσφέροντας στους εργαζομένους την ευελιξία και την ελευθερία να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

Απλή ενσωμάτωση

Οι παραδοσιακές on premise λύσεις δεν μπορούν να προσφέρουν την ευελιξία και την ολοκλήρωση που απαιτούν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Ένα cloud CRM μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε άλλες εφαρμογές και software, όπως προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργαλεία παραγωγικότητας, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε απρόσκοπτα εργασίες και να επιτυγχάνετε την απαιτούμενη διαφάνεια από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη τη διαδικασία πωλήσεων.

Αναδημοσίευση από https://www.softone.gr/blog/?p=20476 

BLOG

Σχετικά Άρθρα

Σεπ, 2023

Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι πια απλώς μια λέξη της επικαιρότητας. Η αύξηση της κερδοφορίας, η απόκτηση […]

Σεπ, 2023

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Έρχονται αλλαγές

Σύμφωνα με επίσημες υπουργικές δηλώσεις, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας καθώς και παροχή κινήτρων για την εφαρμογή της από τις […]