BLOG

Εργασία εξ αποστάσεως και cloud CRM

Σεπ, 2023
SOFTONE

Οι μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν συχνά με στενά περιθώρια κέρδους και πολλοί επιχειρηματίες έχουν βρεθεί να αναρωτιούνται αν η απομακρυσμένη εργασία θα επηρεάσει την παραγωγικότητα της ομάδας ή θα βλάψει την τελική τους κερδοφορία. Ευτυχώς, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να στηριχθούν σε λύσεις CRM που βασίζονται στο cloud και σε άλλα εργαλεία για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το εργατικό δυναμικό τους, όπου κι αν βρίσκεται.

Σε πρώτο επίπεδο, οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοί τους που εργάζονται από το σπίτι διαθέτουν γρήγορο Internet και συσκευές που λειτουργούν σωστά, ώστε να διασφαλίζουν ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε online πόρους και να φαίνονται και να ακούγονται καθαρά στις βιντεοκλήσεις. Από εκεί και πέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν cloud εφαρμογές για να διασφαλιστεί ότι η ομάδα εργάζεται συνεργατικά και αποτελεσματικά.

Απρόσκοπτη εργασία

Οι cloud εφαρμογές είναι σχεδιασμένες για επιχειρησιακή συνέχεια και ανάκαμψη από καταστροφές. Ενώ οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε περίπτωση απώλειας δεδομένων, αυτό αποδεικνύεται συχνά δαπανηρό για τις μικρές επιχειρήσεις και τους συνεργάτες που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση της υποδομής πληροφορικής τους. Με την τεχνολογία cloud, ακόμη και οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν να απολαύσουν μια μελλοντικά ασφαλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που εξοικονομεί χρόνο και μειώνει τις μεγάλες αρχικές δαπάνες.

Συνεχείς ενημερώσεις

Η παραδοσιακή τακτική απαιτεί συνεχείς αναβαθμίσεις software και hardware. Αυτή η νοοτροπία “ξήλωμα και αντικατάσταση” συνεπάγεται απαγορευτικό κόστος και συντριπτικό όγκο εργασίας κάθε λίγα χρόνια, όποτε δηλαδή τα συστήματα απαιτούν αναβάθμιση. Δεδομένου ότι οι λύσεις που βασίζονται στο cloud φιλοξενούνται εξ ολοκλήρου από τρίτους παρόχους εκείνοι φροντίζουν για όλη τη συντήρηση, τις διορθώσεις σφαλμάτων και άλλες ενοχλήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι ομάδες τους είναι κλικ σε μια ενημέρωση και επανεκκίνηση των υπολογιστών τους. Χωρίς ταλαιπωρία (ή επιπλέον κόστος) από το τμήμα ΙΤ, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας διαθέσιμη στα χέρια τους, είτε εργάζονται από το σπίτι είτε από το γραφείο.

Βέλτιστες ενσωματώσεις

Οι cloud εφαρμογές είναι σχεδιασμένες ώστε να συνεργάζονται απρόσκοπτα μεταξύ τους. Οι περισσότερες λύσεις cloud CRM διαθέτουν ενσωματώσεις που επιτρέπουν σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συνήθως από μικρές επιχειρήσεις (όπως τα QuickBooks, Calendly και Microsoft Outlook) να επικοινωνούν εύκολα. Όταν αυτά τα εργαλεία συνεργάζονται, δημιουργούν έναν κεντρικό κόμβο για τις επιχειρηματικές λειτουργίες που είναι προσβάσιμος και εύκολος στην πλοήγηση για όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.
Η υβριδική εργασία αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις, όπου ο χρόνος και οι πόροι είναι περιορισμένοι. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους που αφιερώνουν χρόνο για την υλοποίηση μιας λύσης cloud CRM θα δρέψουν τους καρπούς, προσφέροντας νέα επίπεδα ευελιξίας και παραγωγικότητας για τους ίδιους και τους υπαλλήλους τους.

Αναδημοσίευση από https://www.softone.gr/blog/?p=20493

BLOG

Σχετικά Άρθρα

Σεπ, 2023

Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι πια απλώς μια λέξη της επικαιρότητας. Η αύξηση της κερδοφορίας, η απόκτηση […]

Σεπ, 2023

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Έρχονται αλλαγές

Σύμφωνα με επίσημες υπουργικές δηλώσεις, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας καθώς και παροχή κινήτρων για την εφαρμογή της από τις […]